• Short title article: Valencija

Zgradu od 14 katova u Valenciji zahvatio je veliki požar u četvrtak oko 17:30, a vjetar je dodatno raspirivao vatru i raširila se u roku desetak minuta.

S požarom se borilo 20 vatrogasnih ekipa, a ozlijeđeno je šest vatrogasaca i jedno malo dijete. Ozlijeđeno je još 14-ero ljudi, a četiri su osobe poginule. Traga se za još najmanje 19 osoba, javlja BBC. Prenosi Dnevnik.hr.

"Vatrogasne službe rade isključivo na hlađenju vanjskih dijelova zgrade'', kazao je zamjenik ravnatelja za hitne slučajeve Jorge Suarez, javlja CNN.

Na jednoj od dramatičnih snimki može se vidjeti kako su vatrogasci spasili oca i kćer koji su od plamena pokušali pobjeći preko balkona.

Vatrogasci su uspjeli dizalicom spasiti nekoliko stanara sa zgrade.

Jedna od svjedokinja koja živi nasuprot stambenog bloka rekla je lokalnim medijima: ''Vidjela sam ljude koji su spaljeni i viču upomoć s balkona. Osjećam se uništeno. Napustila sam svoj dom i sišla na ulicu u slučaju da plamen prijeđe na našu zgradu. Samo sam zgrabila svoju torbicu, ništa drugo", prenosi Mirror.

U zgradi se nalazilo 138 stanova, a u njima je živjelo oko 450 ljudi. No ne zna se koliko je njih bilo u svojim stanovima u trenucima užasa.

Požar je počeo na četvrtom katu i brzo se proširio na ostatak zgrade, a plamen je potom prešao i na susjednu zgradu, ispričali su svjedoci.

Lokalni mediji javljaju kako je ispred zgrade postavljen šator za hitno medicinsko zbrinjavanje ozlijeđenih, a na teren je poslana i vojska.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok