• Short title article: Uskoro osnivačka skupština

Tomislavgrad - Načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Buntić  i predsjednik Vlade HBŽ-a, Ivan Vukadin primili su jučer u Uredu načelnika izaslanstvo HKD Napredak koje je predvodio Miroslav Landeka, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak, predsjednicu Inicijativnog odbora HKD Napredak, podružnica Tomislavgrad, Mariju Pavković Baković i članove Inicijativnog odbora, Karlu Radoš i Iliju Zorića Snigu.

Tema sastanka je bila osnivanje podružnice HKD Napredak u Tomislavgradu.

Na početku sastanka, dopredsjednik Landeka je upoznao načelnika Općine Tomislavgrad i predsjednika Vlade HBŽ-a sa službenom inicijativom da se podružnica najvećeg kulturnog društva Hrvata u BiH utemelji i u Tomislavgradu.

Inicijativu da podružnica Tomislavgrad bude dio velike Napretkove obitelji diljem svijeta su rado podržali te će sa svoje strane na konkretan način podrzati rad buduće podružnice.

Predsjednica Inicijativnog odbora, Marija Pavković Baković ih je upoznala kako će se osnivačka Skupština HKD Napredak podružnica Tomislavgrad održati 15. rujna 2023. te ih je ovom prigodom i službeno pozvala na osnivačku Skupštinu, na što su oni sa zadovoljstvom  potvrdili svoj dolazak.

Svi sudionici sastanka složili su se kako će osnivanje Napretkove podružnice u Tomislavgradu biti na korist svima, jer HKD Napredak će svojim brojnim i raznovrsnim kulturnim sadržajima i projektima, izdavačkom djelatnošću i stipendijama obogatiti i oplemeniti kulturni život Općine Tomislavgrad i HBŽ-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok