• Short title article: Promocija knjige

Sinoć je u prepunoj Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu održana književno - glazbena večer koja je mnoge Livnjake vratila u prošlost i legendarnu livanjsku Karanfilku.

Naime, održana je promocija knjiga Fafarikul i Novi kraj, renomirane hrvatske književnice Đurđice Čilić, čije su priče o majčinom odrastanju vezane upravo uz Karanfilku koja se, uz glazbu i poeziju, provlačila kao jedna od glavnih tema kroz cijelu večer.

O knjizi Novi kraj je govorio Kristijan Mandić dok je predsjednica HKD Napredak Livno, Ines Kaić Pervan, književnici postavila par pitanja o knjizi i temama vezanima uz istu.

Ulomke iz knjige Novi kraj čitali su Dinko Periša, Marin Krišto i Marija Pavković.

U glazbenom dijelu večeri nastupili su Jurica Krišto, Darko Knežević i Majda Đonlagić, članovi livanjskog banda 4 Hombres & Flowery, te Napretkova vokalna skupina Duman koji su, u sjećanju na autoričinu majku, otpjevali poznatu serenadu Dubrovačkih trubadura.

Nazočnima se obratio i Josip Križanović, dopredsjednik Napretka i osobni prijatelj viteškog dijela autoričinih korijena.

Navode iz HKD Napredak.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok