• Short title article: Tomislavgrad

Osnivačka skupština Hrvatskog kulturnog društva (HKD) ''Napredak'' podružnica Tomislavgrad održana je u petak u Tomislavgradu.

Za predsjednicu HKD-a ''Napredak'' podružnica Tomislavgrad je izabrana Marija Pavković Baković, višestruko nagrađivana književnica i književna kritičarka , za potpredsjednicu Karla Radoš dok je za tajnika podružnice izabran novinar Ilija Snigo.

Na Osnivačkoj skupštini izabrana su i radna tijela Skupštine te je usvojen statut i drugi akti. Također, prikazan je film o povijesti i važnosti HKD-a ''Napredak''.

Predsjednik HKD-a ''Napredak'' Glavna podružnica Mostar  Miroslav Landeka  i  dopredsjednik HKD-a ''Napredak'' Josip Križanović su u svom obraćanju istaknuli Napretkov značaj u stipendiranju studenata, izdavaštvu knjiga, organizaciji raznih kulturnih projekata i manifestacija, kao i edukativnih programa.

Prisutnima su se obratili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin i načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić istaknuvši podršku osnivanja podružnice HKD-a ''Napredak'' u Tomislavgradu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok