• Short title article: Zdravlje

Nakon 50. godine raste rizik od srčanih bolesti, dijabetesa tip 2 te visokog tlaka. Izbacivanjem samo jedne stvari iz prehrane puno ćete si pomoći.

Sa svakom godinom više naše tijelo se mijenja, a tako i njegove potrebe. Koža gubi na elastičnosti, mišići gube tonus, metabolizam se usporava, a kilogrami se lakše primaju. Da bismo zadržali isti izgled nakon što uđemo u srednje godine potrebno je ipak uložiti više truda. No nije u pitanju samo izgled. Iznimno je važno jesti zdravo i posvetiti se barem umjerenoj tjelovježbi kako bi ostali zdravi i poletni.

Portal Eat This, Not That! savjetuje koje napitke ne biste trebali unositi u organizam. Što se tiče pića, zajednička crta im je da imaju jednostavno previše šećera. 

Gazirani napici

Imaju najviše nepotrebnih šećera, a učestala konzumacija može uzrokovati pojavu bubrežnih kamenaca. 

Jeftina bijela vina

Ozbiljnije godine pravo su vrijeme da uložite u kvalitetnija vina koja sadrže manje šećera i sulfata. Nije loše zamijeniti ih crvenim vinom koje ima visok udio antioksidanata koji štite organizam od slobodnih radikala. 

Specijalne kave

Obična šalica kave je dobra za zdravlje ali ako joj dodate šlag ili sirupe s okusima više nije tako zdrava i trebalo bi je izbjegavati. Takvi napici premašuju često čak i dnevnu potrebnu količinu šećera. 

Voćni sokovi

Cijeđeni prirodni sokovi ili komad voća bolja su opcija z osvježenje. Glavni krivac kod ovih industrijskih opet je – šećer.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok